17 Ağustos 2012 Cuma

İmplant ve İyileşme Süreci


implant iyileşme süreci
İmplant uygulamasını takiben hastalara gerekli uyarılar yapılıp, gerekli ilaçlar yazdıktan sonra anestezi etkisinin geçmesi ile birlikte hasta yemek yemeye başlayıp normal yaşamına dönebilir.

Eğerki implant diş uygulaması genel anestezi altında yapılmış ise hasta bir süre gözetim altında kalmaktadır. İşlemden 3 veya 4 saat sonra hasta diş hastanesinden ayrılmaktadır. Sonrasında hasta doktorun kendisine söylediği şeyleri harfiyen uygulamışsa herhangi bir konforsuzluk veya şikayet olmamaktadır.

İyileşme süresi çok kısadır. İlk yara iyileşmesi çok çabuk olur. Çünkü ağız dokusu kendisini çok hızlı yenileyebilen ve çok hızlı iyileşebilen bir dokudur. Fakat implant diş kökleri üzerine protezin yapılabilmesi için bazen 3 ay veya 5 aylık bir bekleme süresi gerekmektedir.

Hastaya işlemler uygulandıktan sonra çene kemiği yapısına göre bir bekleme periyodu vardır. Bu süre çene kemiğinin sertliğine göre değişmekle birlikte ortalama 3 veya 5 aydır. Bunun amacı da titanyum yapısından dolayı kemik titanyumun üzerine gelip yapışmaktadır. İstenilen iyileşme de zaten bu şekildedir. Esasında implant kökü kemiğin üzerine konulduğu zaman durmakta fakat tam iyileşme ve kaynaşma süresi 3 ile 5 ay arasındadır.

1 yorum: