12 Ağustos 2012 Pazar

İmplant Nedir?

İmplant
İmplant dişlerimiz için gerekli olan tıbbi bir operasyondur. İmplant merkezlerinde yapılır.
Gerçek dişlerin yaptığı görevi yerine getirmek için yapılan protezdir.

İmplant, iki ayrı parçadan oluşur ve titanyum esaslı malzemelerden yapılır. Bunlar kök parça, diğeri ise dişin özünü oluşturan üst tabakasıdır. İşlevini tamamen kaybetmiş dişin çekilmesinden hemen sonra bu alana bir yuva oluşturulur. Oluşturulan bu yuvaya implantın temelini oluşturan kök parça yerleştirilir. Kök parçanın yerine tam olarak oturabilmesi için geçecek süre hastadan hastaya göre değişkenlik göstermektedir.. Bu süre ortalama 3 ile 5 ay arasındadır. Bu sürenin dolumuna kadar hasta bu alanda dişsiz kalmaktadır. Aradan geçen süre zarfında, 3 ile 5 ay, eğer ki yeterli bir kemik kaynaşması sağlanmışsa bu defa implantın üst kısmı yapılmaktadır.


İmplant dişleri genelde diş eksikliği olan hastalara veya protez diş kullanan hastalara daha estetik ve daha rahat bir kullanım sunmak amacıyla diş hekimleri önermektedirler. Bunun yanında ağzında hiç dişi olmayan hastalara da sabit bir diş protezi sunmak amacıyla implant önerilmektedir.

Diş implantlarının çapları da hastanın ağzındaki kemik yapısına göre, çene yapısına göre, uygulanacağı alanın genişliğine göre değişiklik gösterebilmektedir. Yapılacak implantın çapını, uzunluğunu, büyüklüğünü daha önceden çekilen poanaromik filmler, 3 boyutlu filmler, incelemeler ile hesaplanıp başarılı bir şekilde implantlar yerleştirilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder