19 Ağustos 2012 Pazar

İmplant Acıtır mı?


Diş implantı çoğunlukla lokal anestezi eşliğinde yapılan bir uygulamadır. Bazen hastaların doktorla uyumsuz olması ve aşırı stres, heyecan yapması gibi durumlarda da genel anestezi de uygulanabilmektedir. Bir dolgu, bir kanal tedavisi veya bir köprü protezi işlemleri kadar rahat bir işlemdir.

İmplant dişlerin yapım süresi yapılacak olan implant adedine göre değişmektedir. Tek bir implant diş yapımı için anestezi de dahil süre 15 dakika ile 30 dakika arasında değişmektedir. Çoklu implant diş yapımında bu süre genellikle maksimum 2 saat kadar sürmektedir.

Diş implantı çene kemiğine yerleştirilmektedir. Gerekli tahliller ve kontrollerin hemen ardından dişeti bir miktar açılarak kemiğin içerisine bir yuva oluşturulur. İmplant dişin temelini oluşturacak olan implant diş kökleri açılan bu yuvaya yerleştirilir. Eğer hastanın ağzında çok sayıda implant diş kökü yerleştirilecek ve işlemler çok uzun sürecekse hastaya genel anestezi yapılması tercih edilir. Bu şekilde hastanın yorulmasının da önüne geçilir. Hasta sabahta ameliyata alınır ve başarılı bir şekilde diş kökleri yerleştirilir.

1 yorum: