12 Ağustos 2012 Pazar

İmplant Nasıl Yapılır?

İmplant Nasıl Yapılır

İmplant çene kemiğinde diş görevi gören titanyumdan oluşan bir çeşit enstürümandır. İmplantılojinin temelinde insanın kaybetmiş oldupu dişlerinin yerine yeniden diş kökleri oluşturularak yapılmasıdır.  Dişler hayatımızda çok çok önemlidir farkında olmasakta. Örneğin dişleriniz olmasa bir et yemeyini yemeniz neredeyse imkansız olur.
Beslenmemiz sırasında besinlerin öğütülmesi ve çiğneme görevini dişler yapmaktadır.  Önceden takma dişler ile bu sorun çözülmeye çalışılmıştır ancak yeterli gelmediği için 2000 li yıllardan beri implant uygulaması tercih edilmeye başlanmıştır. Sabit olarak kullanılan takma dişler gibi çıkartılamayan bu implantlar çok daha kullanışlı ve sağlıklı bir kullanım imkanı sunmaktadır.

Sabit protezler, ağızda oynamayan ve çıkmayan protezlerin yapılabileceği bir temel destek üzerine, implant kökü, oturtulan dişlerdir.



İmplant uygulaması anestezi altında yapılan ve bir diş çekimini andıran bir uygulamadır. Normal bir diş çekiminden çok daha kolaydır. Hastayı yormayan ve üzmeyen bir uygulamadır. İmplantın yapılış teknikleri kitaplarda her ne kadar çok komplike ve zor gibi görünse de gelişen teknoloji ve dişhekimliğindeki ilerlemeler sayesinde uzman ellerde çok rahat bir şekilde uygulanabilir. İmplantın yapılış süresi ise 3 veya en fazla 5 dakika sürmektedir. Çok komplike vakalarda dahi bu süre hiç bir zaman 7 dakikayı bulmaz.

İmplant yapılırken ufak bir kesi ile çene kemiğinin içerisine bir formatın hazırlanması ve o formatında içerisine implantın yerleştirilmesi süreçlerini içerir. Bu durum hasta için son derece basittir. Alışık olan bir implant diş hekimi için ise çok daha basit ve kolaydır. Uzman olmayan ellerde ve kullanılan implant maddelerinin kaçak malzemelerden oluştuğu durumlarda ise bir takım travmatik problemlerin oluşması söz konusu olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder