13 Ağustos 2012 Pazartesi

İmplant Tedavisinin Avantajları


implant avantajları
İmplant diğer diş protez yöntemlerine göre karşılaştırıldığında tek başına bir birey olması implant tedavisinin en büyük avantajıdır çevresinden destek almadığı için diğer mevcut dişlerinize hiç bir zararı olmaz. Kuron ya da köprü tedavilerde ise destek aldığı için her zaman diğer dişlerede zarar verme ihtimali olabilir.

İmplant diş tedavisinin bir diğer avantajı da halk arasında damak diye tabir edilen hareketli protezlere nazaran çok daha etkili bir çözüm üretmesidir. Hareketli protezlerin hijyenini sağlamak da çok zordur. Bazen altlarına yemek artıkları kaçabilmektedir.

İmplant dişler hiç dişi olmayan, total dişsizlik diye tabir edilen, hastalarda dahi, kemik yapısı yeterlityse, etkin ve kalıcı çözümler üretir. İmplant diş tedavisi uzun vadeli bir çözümdür. Yani bir defa yaptırdığınızda ve iyi baktığınızda neredeyse ömür boyu kullanabileceğiniz dişlerdir. Ayrıca implant dişler estetik açıdan da son derece zariftirler. İmplant dişler doğal dişlerin yerine konulduğu için diş etine de zarar vermez ve büyük bir uyum içinde işlev görür.


İmplant Tedavisinin Dezavantajları

Yüksek fiyat
Çok özenli ve zaman ayrılarak yapılması gereken ağız temizliği işlemi

İmplant Tedavisinin Avantajları

Daha iyi çiğneyebilme - Her istediğini yiyebilme
Daha iyi estetik görünüm
Özgüvenin geri kazanılması ile daha mutlu bir sosyal hayat
Her şeyi yiyebilmeye bağlı olarak daha sağlıklı ve dengeli beslenme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder